Domatesli biberli dana kuşbaşı kavurma yaparken etin taze olmasına önem gösterilmelidir. Dana eti çok iyi bir şekilde temizlenmiş olmalıdır. Ev ortamında et temizliği yapma deneyimi olmayan kişiler kasaptan eti doğramasını ve temizlemesini isteyebilir. Kavurmada kullanılacak olan domateslerin ve biberlerin tazeliği yemeğin lezzetini arttırır. Bu nedenle domatesli biberli dana kuşbaşı kavurma yazın yapılmalıdır.

Domatesli biberli dana kuşbaşı kavurma yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekildedir:

  • 400 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 tane orta boy sivri biber
  • 1 tane orta boy kapya biber
  • 1 tane büyük boy domates
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Domatesli biberli dana kuşbaşı kavurmanın yapımını şöyledir:

  • Dana etini kuşbaşı doğrayın. Kasaptan doğranmış bir şekilde satın alabilirsiniz.
  • Kuşbaşı doğranmış dana etini bir süzgecin içine alın ve bol suyla yıkayın.
  • Tavayı boş bir şekilde ocağa alıp altını açın. Bu şekilde kızmasını sağlayın.
  • Kızmış tavaya bir miktar yağ ekleyin.
  • Yağ çabuk kızacağı için vakit kaybetmeden kuşbaşı dana etini ilave edin.
  • Dana eti rengini değiştirene ve suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün.
  • Büyük boy soğanı soyun. Ardından iri küpler halinde doğrayın.
  • Sivri biberi ve kapya biberi yıkayın. Ardından yemeklik doğrayın.
  • İri domatesi de yıkayın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Kıvamını almış dana etinin üzerine ilk olarak soğanları ekleyin. Bir süre dana eti ile soğanı kavurun.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra iki bardak su ekleyin.
  • Dana eti suyu biraz çektikten sonra doğramış olduğunuz biberleri ilave edin. Bu şekilde bir süre daha kavurun.
  • Son olarak küp şeklinde doğradığınız domatesleri diğer malzemelerle bir araya getirin. Bu esnada ocağın ateşini en düşük seviyeye ayarlayın.
  • Pul biberi, karabiber, tatlı kırmızı toz biberi, kekiği ve tuzu pişmekte olan malzemelerin üzerine serpin.
  •  Bu aşamada biber salçasını ekleyin. Ardından tavanın kapağını kapatarak kavurmanın bir süre kendi başına pişmesine müsaade edin.
  • Yaklaşık olarak 15 dakika pişen dana kavurma kıvamını aldığında ocağın altını kapatın.
  • Domatesli biberli dana kuşbaşı kavurmayı tabağa alıp sıcak bir şekilde servis edin.

Domatesli Biberli Dana Kuşbaşı Kavurmanın Püf Noktası

Domatesli biberli dana kuşbaşı kavurmanın lezzetli olması için etin sinirlerinin alınmış olması önemlidir. Evde etin sinirlerini almak zor olacağı için kasaptan bu işlemi yapmasını istemek yararlı olacaktır. Aksi taktirde kavurmanın lezzeti beklenenin altında kalır.

Domatesli biberli dana kuşbaşı kavurmanın için tercihe bağlı olarak biber salçası yerine domates salçası eklenebilir. Aynı zamanda acıdan hoşlanmayan kişiler buna sebep olacak baharatları kullanmayabilir. Kavurma piştikten sonra üzerinde bir miktar zeytinyağı gezdirmek lezzetini arttırır.

Domatesli Biberli Dana Kuşbaşı Kavurmanın Hazırlık Süresi

Domatesli biberli dana kuşbaşı kavurmanın malzemelerini hazırlamak 15 dakika, kavurmayı pişirmek 25 dakika sürer.

Domatesli Biberli Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi Kaç Kişilik?

Domatesli biberli dana kuşbaşı kavurma tarifi 4 kişiliktir.

Domatesli Biberli Dana Kuşbaşı Kavurmanın Yanına Ne Gider?

Domatesli biberli dana kuşbaşı kavurmanın yanına arpa şehriyeli pilav iyi gider. İçecek için buz gibi bir ayran tercih edilebilir.

Muhabir: Haber Merkezi